Πώς να βρείτε τα σωστά κουρτινόξυλα παραθύρων

 


Μία βασική ανάγκη για κουρτίνες, τα κουρτινόξυλα, μπορούν να προσθέσουν πραγματικό δυναμισμό στη διακόσμηση των παραθύρων σας. Οι ράβδοι κουρτίνας που είναι πολύ μεγάλες ή δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά είναι ένα μεγάλο λάθος. Πριν μπούμε σε αυτά, ήρθε η ώρα να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε τα βασικά. Έχουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις ράβδους κουρτινών που χρειάζεται να γνωρίζετε πριν κάνετε μία αγορά.



Βεβαιωθείτε ότι το κουρτινόξυλό σας υποστηρίζει το είδος κουρτίνας σας


Η σωστή ράβδος για τη διακόσμηση του παραθύρου σας εξαρτάται από το ύφασμα κουρτίνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αν τείνετε προς βαριά υφάσματα, επιλέξτε μία στιβαρή μεταλλική όπως από σφυρήλατο σίδηρο. Το χειρότερο θα ήταν να κρεμάσει η ράβδος σας από το βάρος της κουρτίνας. Από την άλλη, οι ελαφριές επιλογές, όπως τα διαφανή κουρτινάκια θα λειτουργήσουν ονειρικά.


Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να τοποθετήσετε τις κουρτίνες σας, γιατί αυτό επηρεάζει τον τύπο κουρτινόξυλου που θα χρησιμοποιήσετε. Οι κουρτίνες που τοποθετούνται εντός του πλαισίου του παραθύρου λειτουργούν καλύτερα με ράβδους σύσφιξης, ενώ οι κουρτίνες που τοποθετούνται εξωτερικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα απλό ζεύγος αγκυλών.


Λάβετε υπόψη τυχόν ειδικές απαιτήσεις δωματίου



Μερικά είδη κουρτινών λειτουργούν καλύτερα σε συγκεκριμένα δωμάτια. Για παράδειγμα, επειδή τα μπάνια και οι κουζίνες έχουν συνήθως μικρότερα παράθυρα, κατά πάσα πιθανότητα θα βάλετε κουρτινάκια εκεί. Έτσι, επιλέξτε ρυθμιζόμενες ράβδους κουρτινών κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό αφού αυτά τα δωμάτια τείνουν να έχουν περισσότερη υγρασία.


Μπορείτε εύκολα να διαχωρίσετε οποιοδήποτε δωμάτιο με ένα ζευγάρι κουρτίνες κρεμασμένο σε μία κινητή ράβδο κουρτίνας. Είτε θέλετε να διαχωρίσετε την ανοιχτή σας ντουλάπα από το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο ή απλώς θέλετε να διαχωρίσετε ένα μεγάλο σαλόνι για ομορφιά, αυτή η μοναδική ράβδος κουρτινών θα κάνει τη δουλειά.


Διαλέξτε ένα κολακευτικό χρώμα και φινίρισμα



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα και το φινίρισμα των ράβδων των κουρτινών σας για να προσθέσετε διάσταση στα κουρτίνες σας. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ζευγάρι λινών κουρτινών σε ψυχρό τόνο και το ταιριάξετε με μία κομψή ράβδο από σίδηρο θα κάνετε όλο το σύνολο να ξεχωρίσει. Δείτε τη ράβδο της κουρτίνας σας ως το κερασάκι στην κορυφή της διακόσμησης του παραθύρου.


Αν θέλετε να προσθέσετε βάθος στο δωμάτιό σας, επιλέξτε μία σκουρόχρωμη ράβδο με μεταλλικό φινίρισμα για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση του παραθύρου. Ή, αν έχετε ένα όμορφο σετ αεράτων βαμβακερών κουρτινών, δοκιμάστε μία ελαφριά, ξύλινη ράβδο για να δέσει το σύνολο.


Πάρτε τη ράβδο κουρτίνας για το παράθυρό σας στο σωστό μήκος




Πριν αγοράσετε το κουρτινόξυλό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο να μετρήσετε το παράθυρό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μάθετε πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η ράβδος της κουρτίνας σας. Κατά γενικό κανόνα, το κουρτινόξυλό σας πρέπει να πρέπει να επεκτείνεται 10 με 15 εκατοστά έξω από το παράθυρό σας. Ένα επιμηκυμένο κουρτινόξυλο θα κάνει τα παράθυρά σας να δείχνουν πιο εντυπωσιακά και σας δίνει περισσότερο χώρο να ανοίξετε τις κουρτίνες, αφήνοντας μια καλή ποσότητα ηλιακού φωτός να μπει στο σπίτι σας. Είναι πάντα καλύτερο να επιλέγετε λίγο μακρύτερα κουρτινόξυλα από ότι κοντύτερα. Αυτό βοηθάει να αποτρέπεται η εισχώρηση του φωτός από το πλάι όταν έχετε κλειστές τις κουρτίνες. Ωστόσο, ένας συνδετήρας ράβδων μπορεί να συνδέσει πολλές ράβδους για να προσθέσετε εκατοστά. Μην ξεχνάτε τη διάμετρο – η ράβδος πρέπει να είναι τουλάχιστον μία 2 εκατοστά παχιά ώστε να υποστηρίζει το βάρος των κουρτινών σας. Λάβετε λεπτομερείς οδηγίες για την επιλογή των σωστών διαστάσεων των κουρτινόξυλών σας στο Πώς να Μετρήσετε τις Κουρτίνες.


Βρείτε ένα κουρτινόξυλο που να ταιριάζει με το στυλ σας




Το σπίτι σας είναι γεμάτο όμορφες πινελιές που όλες μαζί αποτελούν την δικής σας προσωπική και επιμελημένη διακόσμηση εσωτερικού χώρου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι κουρτίνες σας μπορούν να προσθέσουν κάτι στη γενική εικόνα του χώρου σας. Οι διακοσμητικές ράβδοι έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Δοκιμάστε ξύλινες ράβδους με διακοσμητικά άκρα ή επιλέξτε διπλές ράβδους με κομψές σπείρες. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε διακοσμητικές ράβδους με σκαλισμένα φύλλα ή λουλούδια για μια πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.


Θέλετε να μάθετε κι άλλα για τα κουρτινόξυλα και άλλα υλικά κουρτινών; Δείτε τον οδηγό αγοράς Κουρτίνας. Έχουμε επίσης έναν σπουδαίο οδηγό βήμα προς βήμα για το Πώς να Κρεμάσετε ένα Κουρτινόξυλο Από το Ταβάνι αν θέλετε να δείχνουν εντυπωσιακές οι κουρτίνες σας. 


Βραχίονες Στήριξης

Για να εγκαταστήσετε ένα κουρτινόξυλο πάνω από το παράθυρό σας, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι βραχιόνων στήριξης για να μείνει στη θέση του. Οι βραχίονες στήριξης είναι ένας εύκολος τρόπος να κρατήσετε τα κουρτινόξυλά σας σταθερά τοποθετημένα στον τοίχο σας. Απλώς τοποθετήστε τα στον τοίχο και περάστε το κουρτινόξυλο μέσα τους.


Κλιπ

Τα κλιπ κουρτίνας είναι άλλος ένας εύκολος τρόπος να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας. Τα κλιπ προσαρμόζονται συνήθως σε δαχτυλίδια, επιτρέποντάς σας να πιάνετε με ασφάλεια τις κουρτίνες σας. Για τις μητέρες με χαμηλές απαιτήσεις, τα κλιπ είναι τέλεια για να διατηρούνται οι κουρτίνες στερεωμένες σταθερά, ειδικά αν έχετε παιδιά που τους αρέσει να τις τραβούν. Θα μπορείτε να τις κρεμάτε ανά πάσα στιγμή σε χρόνο μηδέν!


Δαχτυλίδια

Κρεμάστε τις κουρτίνες σας με το κλασικό δαχτυλίδι κουρτίνας. Τα δαχτυλίδια είναι εύκολα στην εγκατάσταση – απλώς περάστε τα δαχτυλίδια γύρω από το κουρτινόξυλό σας και σύρετε τις κουρτίνες από τη μία πλευρά στην άλλη. Δοκιμάστε να πάρετε κουρτινόξυλο και δαχτυλίδια στο ίδιο χρώμα και φινίρισμα ώστε να έχουν συνεκτική εμφάνιση.

www.velona.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι καλύτερες 7 παιδικές κουρτίνες για αγόρια

Πώς υπολογίζουμε το ύψος παιδικής κουρτίνας με τρουκς